Φοιτήτρια του ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο) στο CERN

Posted: 6 Μαΐου 2005 in Επιστήμη

Με μεγάλη χαρά και ταυτόχρονα έκπληξη έγινε γνωστό ότι φοιτήτρια του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) και συγκεκριμένα της σχολής θετικών επιστημών & τεχνολογίας του τμήματος Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες έγινε δεκτή στο CERN.Το CERN είναι το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο στπν πλανήτη στο οποίο εργάζονται περισσότεροι απο 6000 επιστήμονες !
Το παρακάτω e-mail εστάλει απο τον Κο Γκιάλα Ιωάννη Αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ΣΕΠ σε θεματική ενότητα των Φυσικών Επιστημών του ΕΑΠ προς τον Κο Τζαμαρία, Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ :

Αγαπητέ κε. Τζαμαρία,
Γνωρίζω από πρώτο χέρι, όπως και οι άλλοι συνάδελφοι από την Φυσική Υψηλών Ενεργειών, το πόσο δύσκολο είναι να επιλεγεί έναςφοιτητής σαν υπότροφος στα προγράμματα θερινών σπουδών καιέρευνας του CERN. Πολύ περισσότερο όταν προέρχεται από μίαμικρή χώρα όπως η Ελλάδα.Μπορώ λοιπόν να κρίνω ότι είναι πρώτου μεγέθους επιτυχία η επιλογήτης φοιτήτριας του ΕΑΠ.Αυτή όμως η επιτυχία δεν έρχεται κατά τύχη. Είναι αποτέλεσμα καιτου προγράμματος σπουδών που έχει αναπτυχθεί, του υψηλού επιπέδουδιδασκαλίας από τους ΣΕΠ, της ανάπτυξης και εκμετάλλευσης, γιαπρώτη φορά σε ανοικτό πανεπιστήμια, εργαστηριακών δομών όπωςκαι σε συμβατικά πανεπιστήμια, καθώς και η κατεύθυνση που έχει ησχολή ΘΕ προς την έρευνα και όχι μόνο προς μετάδοση γνώσεων.Τελικά αυτό που θα κρίνει το επίπεδο των ΑΕΙ, συμβατικών ή εξαποστάσεως, είναι η ποιότητα και η ποσότητα έρευνας πουπραγματοποιείται σε αυτά, με προφανή αποτελέσματα και στην ποιότητατων παρεχόμενων τίτλων.Θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει να συνεχίσει το ΕΑΠ να ενισχύει τιςερευνητικές δραστηριότητες των μελών του και είμαι σίγουροςότι η επιλογή της κας Παντερή θα είναι μόνο η πρώτη από μίασειρά πολλών και σημαντικότερων επιτυχιών.
Με τιμή,
Ι. Γκιάλας
Αναπλ. καθ. Παν/μίου Αιγαίου
ΣΕΠ ΦΥΕ14

Ο κος Τζαμαρίας απάντησε τα παρακάτω αποστέλωντας την επιστολή προς τα μέλη ΔΕΠ και ΣΕΠ του ΕΑΠ και κοινοποιώντας την επιστολή προς την Διοικούσα επιτροπή του ΕΑΠ και βέβαια την Κα Παντερή η οποία και θα βρεθεί στο CERN :

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Σας επισυνάπτω ευχαριστήριο γράμμα της φοιτήτριας του Π.Σ. «Σπουδέςστις Φυσικές Επιστήμες» , κ. Μ. Παντερή, εν όψει της επιλογής της απότο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN) για να παρακολουθήσει,ως υπότροφος, το διεθνές θερινό Σχολείο Σωματιδιακής Φυσικής 2005,συμμετέχοντας παράλληλα σε ερευνητική δραστηριότητα του Κέντρου.Πιστεύω ότι οι διακρίσεις των φοιτητών μας αποτελούν τηνουσιαστικότερη επιβράβευση του έργου που επιτελείται στο ΕΑΠ.Αναμφίβολα, τα αποτελέσματα αυτά οφείλονται στις μεγάλες προσπάθειεςτων φοιτητών μας αλλά και στην ποιότητα του εκπαιδευτικού σας έργου. Θα ήθελα να συγχαρώ δημόσια την κ. Παντερή για την επιτυχία της καιτην ευγένεια της επιστολής της και να της ευχηθώ συνεχή πρόοδο.
Με Εκτίμηση
Καθηγητής Σπύρος Ευστ. Τζαμαρίας
Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας

Η Κα Παντερή είχε αποστείλει την παρακάτω επιστολή στον Κο Τζαμαρία :

Κύριε Κοσμήτορα,
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι μετά από αίτησή μου στο ΕυρωπαϊκόΚέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN) στη Γενεύη, με επέλεξαν για τησυμμετοχή μου στο πρόγραμμα Summer Student 2005, όπως αναφέρεται στοe-mail του CERN που σας επισυνάπτω.Μετά απ’ αυτό θα ήθελα να γνωρίζετε ότι αυτό αποτελεί μεγάλη τιμήγια μένα, διότι όπως πληροφορήθηκα, επιλέχτηκαν ελάχιστα (2-3) άτομααπό την Ελλάδα, γεγονός που δηλώνει ότι εκτιμήθηκαν οι γνώσεις τωνΘεματικών Ενοτητων που μου προσέφερε το πρόγραμμα του ΕΑΠ «Σπουδέςστις Φυσικές Επιστήμες» όπως αναλυτικά τις ανέφερα στο βιογραφικό μου,μαζί με την αντίστοιχη σ’αυτές βαθμολογία μου.Για το λόγο αυτό, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά, για τηδυνατότητα που απέκτησα μέσω των σπουδών στο ΕΑΠ, να συμμετέχω σετέτοιας εμβέλειας προγράμματα.

Τι άλλο μένει απο ένα μεγάλο ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και βέβαια την ευχή να έχουμε παρόμοια τύχη όσοι απο εμάς το επιθυμούν.
Εις ανώτερα Κα Παντερή, μας κάνετε όλους υπερήφανους.

Σχετικά links : ΕΑΠΣπουδές στις Φυσικές ΕπιστήμεςCERN.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s