Η πρώτη δωρεάν ταινία στο internet

Posted: 8 Δεκεμβρίου 2005 in Point Of View


Καιρός ήταν να αρχίσουν να εμφανίζονται ακόμη και ταινίες δωρεάν στο διαδίκτυο. Μην φανταστείτε βέβαια ότι το Hollywood τρελάθηκε και δίνει δωρεάν στον κόσμο τις ταινίες του τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά.

Μια ομάδα αρχικά από μερικούς Φιλανδούς αποφάσισαν πριν 7 χρόνια να γυρίσουν μια ταινία η οποία θα πλησιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο μεγάλες επαγγελματικές παραγωγές και το έκαναν πράξη. Αυτοί οι Φιλανδοί βέβαια έχουν ιστορία με το συγκεκριμένο αντικείμενο αφού από το 1997 ήταν ίσως οι πρώτοι που διέθεσαν και πάλι δωρεάν μια ταινία μικρού μήκους στο internet διάρκειας σχεδόν 45 λεπτών τότε.

Το πιο ενδιαφέρον όμως στο τωρινό εγχείρημα τους είναι ότι το έκαναν πράξη χωρίς κονδύλια ή παραγωγούς με πολλά χρήματα, απλά χρησιμοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο τους και όποιον ερασιτέχνη ή επαγγελματία ήθελε να βοηθήσει. Έτσι μετά από 7 ολόκληρα χρόνια και περισσότερους από 300 ανθρώπους που εργάστηκαν δωρεάν και στον ελεύθερο χρόνο τους για να πραγματοποιηθεί αυτό το εγχείρημα ήδη διανέμουν δωρεάν διαμέσω του internet την ταινία τους.

Η ταινία έχει τίτλο «Star Wreck: In the Pirkinning» και είναι μια παρωδία του Star Trek ενώ με την χρήση υπολογιστών οι οποίοι βέβαια είχαν πάρει φωτιά εδώ και χρόνια κατάφεραν να την κάνουν να φαίνεται σαν μια μεγάλη υπερπαραγωγή.
Αν σκεφτείτε τώρα το μηδενικό κόστος, το …. Στούντιο των 50 τετραγωνικών που δεν ήταν κάτι άλλο από ένα διαμέρισμα το οποίο και φιλοξενούσε ολόκληρη την παραγωγή μάλλον τα έχουν καταφέρει πολύ καλά.

Για όσους ενδιαφέρονται αφού βέβαια πρώτα δουν την ταινία η οποία πλέον διατίθεται και με αγγλικούς υπότιτλους μπορούν να παραγγείλουν και το DVD το οποίο πέραν της ταινίας περιλαμβάνει εξτρά υλικό και κομμένες σκηνές, οι οποίες μπορείτε να υποθέσετε ότι είναι πάρα πολλές αφού ως ερασιτέχνες κατά την διάρκεια των 7 ετών γύρισαν αρκετές σκηνές περισσότερες από μία φορά. Το DVD έχει κόστος 20 Ευρώ και τα έσοδα θα πάνε σε λογαριασμό για την νέα τους ταινία !

Το site όπου θα βρείτε την ταινία βέβαια trailer της ακόμα και ηλεκτρονικό κατάστημα για το DVD αν ενδιαφέρεστε ή … σουβενίρ της ταινίας είναι το http://www.starwreck.com και να ευχηθώ τι άλλο από … καλή συνέχεια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s