Έκθεση με τις δραστηριότητες του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Posted: 21 Ιανουαρίου 2006 in Επιστήμη, Ελλάδα

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας καθηγητής Ιωάννης Τσουκαλάς και ο πρόεδρος του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» δρ. Δ.Νιάρχος εγκαινίασαν την Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2006 και ώρα 10.00 π.μ. την έκθεση με τίτλο «ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»: Μοχλός Επιστημονικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης», η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο του υπουργείου Ανάπτυξης, στη λεωφόρο Μεσογείων 119.

Με την παρουσίαση, από 17 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου 2006, στην έκθεση αυτή των δραστηριοτήτων του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος», συνεχίζεται το πρόγραμμα πληροφόρησης και ενημέρωσης του κοινού, που έχει εκπονήσει το υπουργείο Ανάπτυξης, σχετικά με το επιστημονικό έργο των εποπτευομένων από αυτό φορέων και επιστημονικών ινστιτούτων. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί παρόμοιες εκθέσεις για τις δραστηριότητες του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ) και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ).

Θα παρουσιαστούν οι δραστηριότητες του Κέντρου στους τομείς της Επιστήμης, της Εκπαίδευσης και της Τεχνολογίας-Καινοτομίας. Βασική επιδίωξη της έκθεσης είναι αφενός η εξοικείωση της μαθητικής και σπουδαστικής νεολαίας με τις νέες τεχνολογίες και η κατανόηση του Ρόλου που διαδραματίζουν στην καθημερινή ζωή, και αφετέρου η ενημέρωση του κοινου, των επιχειρήσεων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει οπτικό και οπτικοακουστικό υλικό καθώς και αριθμό εκθεμάτων στους εξής τομείς :

· Υγεία & Βιοτεχνολογία
· Περιβάλλον, Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη · Νανοεπιστήμες και Μικρο-νανο-Τεχνολογίες · Νέα Υλικά · Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες · Πολιτιστική Κληρονομιά · Πυρηνική Φυσική & Αστροφυσική · Εκπαίδευση · Οικονομία της Γνώσης

Επιστήμονες και ερευνητές από τα Ινστιτούτα Πυρηνικής Φυσικής, Μικροηλεκτρονικής, Φυσικοχημείας, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Βιολογίας, Ραδιοϊσοτόπων- Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, Επιστήμης Υλικών και Ινστιτούτο Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας θα παρευρίσκονται στο χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης όπου θα παρουσιάζουν το έργο του «Δημόκριτου» και θα δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματα του κοινού.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή και κατά τις ώρες 09.00 έως 15.00.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s