Διπλό πρόβλημα με τις τελευταίες κρίσιμες ενημερώσεις των Windows

Posted: 17 Αυγούστου 2006 in Τεχνολογία


Οι υπολογιστές που τρέχουν Windows αλλά δεν αναβαθμίστηκαν με τον τελευταίο ενημερωτικό κώδικα του Windows Update απειλούνται από ένα διαδικτυακό σκουλήκι που μετατρέπει το σύστημα σε «ζόμπι».

Την περασμένη Τρίτη 8 Αυγούστου -όπως κάθε δεύτερη Τρίτη κάθε μήνα- η Microsoft διέθεσε 12 αναβαθμίσεις ασφάλειας για 23 ελαττώματα στα Windows και το Office.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ συνέστησε στους χρήστες να εγκαταστήσουν άμεσα τα patch, καθώς ένα από τα εν λόγω κενά ασφάλειας είναι τόσο σοβαρό ώστε επιτρέπει σε χάκερ να καταλάβουν τον υπολογιστή χωρίς καμία συμμετοχή του χρήστη.

Όπως αναφέρει το BBC, εταιρείες αντι-ιικής προστασίας προειδοποιούν τώρα για το σκουλήκι Mocbot, το οποίο διαδίδεται στο Διαδίκτυο αναζητώντας τα PC που δεν ενημερώθηκαν. Τα προσβεβλημένα συστήματα μετατρέπονται σε πιόνια ενός δικτύου που μεταδίδει spam.

Στο μεταξύ, ένα μικρό ποσοστό των χρηστών που κατέβασαν τα patch βλέπουν τον Internet Explorer να «κολλάει» όταν προβάλλει συγκεκριμένους δικτυακούς τόπους. Πρόκειται για την ενημέρωση MS06-042, η οποία επιδιορθώνει οκτώ διαφορετικά κενά ασφάλειας στον Interner Explorer.

Μετά την εγκατάσταση, το πρόγραμμα ενδέχεται να σταματήσει να δουλεύει αν ο χρήστης επισκεφθεί δικτυακούς τόπους που βασίζονται στην έκδοση 1.1 του HTTP (Hypertext Transfer Protocol), εξηγεί το CNet.com.

Η διόρθωση του προβλήματος είναι σχετικά δύσκολη και απαιτεί τηλεφώνημα στη γραμμή υποστήριξης της Microsoft. Το επόμενο διάστημα η εταιρεία σκοπεύει να διαθέσει ενημερωμένη έκδοση του ενημερωτικού κώδικα.

Πηγή : news.in.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s