Η Apple ανακαλεί ελλατωματικές μπαταρίες φορητών

Posted: 27 Αυγούστου 2006 in Τεχνολογία

Μετά την ανακοίνωση της Dell και η Apple ανακοινώνει ότι ανακαλεί 1,8 εκατομμύρια μπαταρίες φορητών υπολογιστών της που κατασκευάστηκαν την περίοδο Οκτώβριος 2003 μέχρι και τον Άυγουστο 2006.

Η ανάκληση αφορά παλαιότερα μοντέλα iBook και Powerbook και δεν αφορά του νεότερους MacBook και MacBook Pro. Εντός των ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι χρήστες για την ανάκληση των μπαταριών απο την εταιρεία.

Από τις μπαταρίες περίπου 700.000 έχου διατεθεί εκτός των ΗΠΑ, ενώ έχουν κατασκευαστεί απο θυγατρική της SONY σε εργοστάσιο της Ιαπωνίας. Το πρόβλημα με τις μπαταρίες έιναι ότι έχουν «μολυνθεί» από μεταλλικά σωματίδια τα οποία σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα, παρόμοιο πρόβλημα δηλαδή με τις μπαταρίες που ανακλήθηκαν απο την Dell.

Η Apple ανακοίνωσε, ότι έχει λάβει εννέα περιστατικά υπερθέρμανσης ή και ανάφλεξης. Σε δύο από τις περιπτώσεις οι χρήστες υπέστησαν ελαφρά εγκαύματα καθώς και ζημιές σε άλλα αντικείμενα.

Οι προβληματικές μπαταρίες αφορά το 30% των φορητών υπολογιστών που διέθεσε η Apple το συγκεκριμένο διάστημα και το 20% αντίστοιχα της Dell.

Σύμφωνα με την αμερικανική Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων, η ανάκληση της Apple είναι η δεύτερη μεγαλύτερη που έχει ανακοινωθεί ποτέ για ηλεκτρονική συσκευή στις ΗΠΑ μετά την αντίστοιχη ανακοίνωση που έκανε πριν λίγες ημέρες η Dell.

Με πληροφορίες απο το news.in.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s