Τον αγάπησα (όχι δεν είναι ρομάντσο)

Posted: 30 Σεπτεμβρίου 2006 in Τεχνολογία, Point Of View

Ξεκίνησα λοιπόν ένα ωραίο μεσημέρι προς απόγευμα να επισκευθώ μια κυρία η οποία ήθελε να τις κάνω εγκατάσταση το wifi με το σύστημα της. Σκέφτηκα λοιπόν ότι σε περίπου 10 λεπτά θα έχω τελειώσει απο εκεί.

Πριν ξεκινήσω βέβαια με ενημέρωσαν ότι το σύστημα για το οποίο και γίνεται ο λόγος είναι ένας … iMac με Intel Core Duo. Μονομιάς σκέφτηκα ότι είναι ευκαιρία να μην κάνω 10 λετπά αλλά κανένα 20 λεπτο να απολαύσω και λίγο σε πραγματική χρήση την εργονομία ενός Mac και βέβαια το θαυμάσιο λειτουργικό του, εκείνο το πολυσσυζητμένο MacOs.

Για να μην γίνομαι κουραστικός εκείνα τα αρχικά 10 λεπτάκια που σκέφτηκα να τα κάνω 20 μετατράπηκαν σε 2 ½ ώρες (παρά 5-6 λεπτά) όπου δεν χόρταινα να βλέπω τον iMac εμπρός μου. Η ιδιοκτήτης του παραπάνω iMac ευτυχώς πολύ ευγενική και το καλύτερο μόλις έφτασα ουσιαστικά μου παρέδωσε τον εξοπλισμό και με εμπιστέυτηκε πλήρως οπότε δεν είχα κάποιον … ενοχλητικό να με αποσπά.

Μιλώντας εν τω μεταξύ με έναν αδαή χρήστη υπολογιστών, την παραπάνω κυρία και ταυτόχρονα αντιλαμβανόμενος ότι ο προηγούμενος υπολογιστής ήταν κάποιο pc (νομίζω vaio) έφτασα σύντομα σε σημείο να θέλω να μην έχω ΚΑΜΙΑ σχέση με τα «πισιά» και να χρειάζομαι ένα Mac άμεσα και επειγόντος. Η αδαής κυρία μου εξήγησε πολύ απλά και ωραία ότι εδώ και ένα μήνα που έχει αγοράσει τον iMac ακολούθησε τις οδηγίες που διάβασε στο εγχειρίδιο χρήσης και έτσι απλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΝ MAC ΑΠΟ ΤΟΤΕ. Σκέφτηκα ότι δεν θα άναβε, αφού μετά απο μια κίνηση του ποντικιού (απίστευτα καλό το mighty mouse) άναψε, σκέφτηκα ότι θα είναι κολλημένα τα πάντα και αφού με ένα κλίκ άνοιξε ο safari είπα ότι θα σέρνεται και αφού είδα ότι όλα δουλεύουν ρολόι είπα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ κάτι δεν πάει καλά και σκάζοντας απο το κακό μου έκανα μια επανεκκίνηση χωρίς λόγο και αιτία.

Δεν έχω πολλά σχόλια άσκημα για το παραπάνω μηχάνημα, ένα μονάχα ότι όταν διαβάζει το dvdrom κάνει λίγο θόρυβο όχι όμως όπως στα γνωστά μας πισί να «φυσάει» και να γυρνάει απλά κάτι κράκ – κρούκ τα οποία μέσα στην παντελή έλλειψη θορύβων ακούγονται.

Με την πρώτη ευκαιρία δοκιμάστε ένα Mac, άν δε κανένας γνωστός ή φίλος σας έχει αγοράσει κανέναν, πράγμα όχι τόσο δύσκολο αφού ακόμη και στην Ελλάδα έχουν ανέβει κατακόρυφα οι πωλήσεις τους, είναι πολύ καλή στιγμή να κάνετε εκείνη την επίσκεψη που τόσο καιρό σκεφτόσαστε. Το παραπάνω το αναφέρω απλώς γιατί μπορείτε να δείτε κάποιον Mac και σε κάποιο κατάστημα αλλά εκείνη την παντελή έλλειψη θορύβου μόνο σε οικιακό περιβάλλον θα την εκτιμήσετε.

Πότε είπαμε βγαίνει το MacOs 10.5 για να ξέρω να μαζεύω λεφτά δηλαδή.

Μην το ξεχάσω οι 2 ½ ώρες που ασχολήθηκα για την … παραπάνω εργασία περιλαμβάνουν ουσιαστικά ένα τηλεφώνημα στον πάροχο για εξακρίβωση στοιχείων και μόνο, αφού ο iMac είχε κάνει κανονικά και μόνος του την ασύρματη σύνδεση επιτυχώς!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s