Εξελίξεις για τους αποφοίτους Φυσικών επιστημών του ΕΑΠ

Posted: 2 Οκτωβρίου 2006 in Επιστήμη, ΕΑΠ, Ελλάδα

Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση του συλλόγου φοιτητών Φυσικών επιστημών του ΕΑΠ οι απόφοιτοι της παραπάνω σχολής κατηγοριοποιούνται στην κατηγορία ΠΕ04 και συγκεκριμένα στην ΠΕ0401 που αφορά τους Φυσικούς. Παρακάτω υπάρχει αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου :

ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΥ.Ε. (ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ) ΤΗΣ Σ.Θ.Ε.Τ. (ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ) ΤΟΥ ΕΑΠ (ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ) ΣΤΗΝ (ΥΠΟ)ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕ0401 ΦΥΣΙΚΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ (ΥΠΟ)ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕ0401

Με την πρόσφατη προκήρυξη του ΑΣΕΠ (10Π/2006, 21-8-06) οριστικοποιήθηκε η ένταξη του ΦΥ.Ε. (για το ΥΠΕΠΘ) στην κατηγορία ΠΕ04 (και μάλιστα στην ειδική κατηγορία: ΠΕ0401, δηλαδή στην κατηγορία των Φυσικών). Το αίτημά μας (της Σχολής Σ.Θ.Ε.Τ.) για την ένταξή μας στους ΠΕ04 εκκρεμούσε από τον προηγούμενο διαγωνισμό (Δεκέμβριος 2004).
Βεβαίως το αίτημά μας ήταν η ένταξή μας στους ΠΕ04 χωρίς να ορίζεται η υποκατηγορία. Αυτό διότι το πρόγραμμα σπουδών μας είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να μπορούν οι απόφοιτοι να διδάσκουν εξ ίσου καλά και τη Φυσική και τη Χημεία αλλά και τη Βιολογία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Βεβαίως αυτό είναι το πρώτο βήμα για την αναγνώρισή μας. Απομένει να αποδείξουμε και στην πράξη τις ικανότητές μας.
Στον προηγούμενο διαγωνισμό ήταν επιτυχούσα (χωρίς μάλιστα να προετοιμαστεί) η μία εκ των δύο υποψηφίων (υπήρχαν μόνο οκτώ απόφοιτοι). Στο διαγωνισμό που τώρα προκηρύχθηκε θα λάβουν μέρος αρκετοί απόφοιτοι του προγράμματός μας (βέβαια έχουν αποφοιτήσει άλλοι 35 την περσινή χρονιά, ενώ πρόκειται να αποφοιτήσουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου που λήγει η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών περίπου άλλοι τόσοι).
Ελπίζουμε στον επόμενο διαγωνισμό να μάς παρασχεθεί η δυνατότητα επιλογής της υποκατηγορίας (τουλάχιστον της ΠΕ0402, δηλαδή των Χημικών, διότι Χημεία δίνουν όλοι εκτός των Γεωλόγων που δίνουν Φυσική).
Η ένταξή μας στον κλάδο των Φυσικών έγινε και με τη συμβολή του συλλόγου μας (Σύλλογος φοιτητών του ΦΥΕ). Δημοσιοποιήσαμε (γνωστοποιήσαμε) το αίτημά μας καταθέτοντας και υπερασπίζοντας τα επιχειρήματά μας. Σημαντική όμως υπήρξε και η συμβολή 8-10 αποφοίτων που «κυνήγησαν» το αίτημά μας σε όλη την πορεία του. Αρκετοί από αυτούς συμμετέχουν ήδη σε μεταπτυχιακά προγράμματα (και στο ΕΑΠ, αλλά και σε συμβατικά πανεπιστήμια).
Ευχόμαστε και στα υπόλοιπα προγράμματα του ΕΑΠ (του Πολιτισμού) να αναγνωριστούν και να ενταχθούν στις αντίστοιχες κατηγορίες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Φοιτητών του προγράμματος ΦΥΕ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s