«Αεροπλανοϋποβρύχιο» ενδιαφέρεται να αναπτύξει το Πεντάγωνο

Posted: 4 Νοεμβρίου 2008 in Point Of View
Ετικέτες: , ,

Η υπηρεσία αμυντικών προγραμμάτων υψηλής τεχνολογίας του Πενταγώνου δέχεται προτάσεις για ένα αεροσκάφος που θα μπορεί να επιπλέει σε ταραγμένες θάλασσες αλλά και να καταδύεται για να μεταφέρει κομάντο κρυφά σε εχθρικές ακτές.

Η DARPA (Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων) παραδέχεται ότι η ανάπτυξη ενός τέτοιου σκάφους θα είναι δύσκολη, δεδομένου ότι «οι σχεδιαστικές απαιτήσεις για τα υποβρύχια και τα αεροσκάφη είναι διαμετρικά αντίθετες».

Προηγούμενες προσπάθειες της υπηρεσίας, αναφέρει το AFP, είχαν αποτύχει επειδή εστιάζονταν σε υποβρύχια με πτητικές ικανότητες. «Η σχεδιαστική ιδέα που εξετάζεται εδώ αφορά καταδυόμενα αεροσκάφη, όχι ιπτάμενα υποβρύχια» διευκρινίζει η νέα προκήρυξη.

Το σκάφος θα πρέπει να μπορεί να πετά 1.000 ναυτικά μίλια, να κατεβαίνει κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας για τα επόμενα 100 ναυτικά μίλια, και τελικά να καταδύεται σε μικρό βάθος για τα τελευταία 12 μίλια μέχρι την ακτή.

Θα πρέπει επίσης να μπορεί να περιμένει την επιστροφή των κομάντο επί τρεις ημέρες, επιπλέοντας για αυτό το διάστημα σε κύματα ύψους έως και τεσσάρων μέτρων.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s