Άρχισαν τα … όργανα για την έντυπη ενημέρωση

Posted: 4 Νοεμβρίου 2008 in Point Of View
Ετικέτες: , , ,

Η κρίση που προβλέπεται ότι θα χτυπήσει όλα τα έντυπα τα επόμενα 5-10 έτη έχει ήδη ξεκινήσει στις ΗΠΑ με πρώτη την ιστορική εφημερίδα The Christian Science Monitor όπου πρόκειται να διακόψει την εκτύπωσή της σε χαρτί και να γίνει η πρώτη μεγάλη εφημερίδα στις ΗΠΑ που θα εκδίδεται αποκλειστικά και μόνο μέσω του Διαδικτύου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπεύθυνος για την έκδοσή της, Τζων Γιέμα.

Σε ανακοίνωση επισήμανε ότι η παραπάνω κίνηση θα μειώσει σημαντικά το κόστος παραγωγής, η οποία σημειώστε ότι εκδίδεται εδώ κι έναν αιώνα και τυγχάνει μεγάλου σεβασμού στο χώρο του αμερικανικού Τύπου αλλά τα τελευταία χρόνια είδε την κυκλοφορία της να μειώνεται στα 52.000 φύλλα από 200.000 που ήταν το 1970! Ο υπεύθυνος για την έκδοσή είπε ότι η κίνηση θα επιτρέψει στην εφημερίδα να διατηρήσει σε λειτουργία τα οκτώ γραφεία της στο εξωτερικό, ενώ θα μειώσει σημαντικά τα κόστη. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι : «Έχουμε την πολυτέλεια -την ευκαιρία- να κάνουμε ένα άλμα που οι περισσότερες εφημερίδες θα χρειαστεί να κάνουν τα επόμενα πέντε χρόνια».

Η δικτυακή έκδοση της εφημερίδας καταγράφει σήμερα 3 εκατ. αναγνώσεις σελίδων μηνιαία και οι υπύθυνοι ελπίζουν ότι θα αυξηθούν σε 20-30 εκατ. το μήνα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Σημειώστε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η Los Angeles Times ανακοίνωσε μείωση του προσωπικού της κατά 10%, με ανώτατο στέλεχός της να δηλώνει ότι συνεχίζουν να δίνουν βάρος στην οργάνωση της εφημερίδας. Με τις νέες απολύσεις, ο αριθμός των εργαζόμενων στην εφημερίδα μειώθηκε σε 660 ανθρώπους από 1.200 το 2001.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s