Ανακοινώθηκε ο πρώτος σκληρός με χωρητικότητα 2TB

Posted: 28 Ιανουαρίου 2009 in Τεχνολογία
Ετικέτες: , ,

Η Western Digital είναι η πρώτη εταιρεία που κάνει το μεγάλο βήμα, ανακοινώνοντας ένα νέο σκληρό δίσκο με την εντυπωσιακή χωρητικότητα των 2 terabytes. Ο νέος σκληρός έχει την κωδική ονομασία WD Caviar Green 2 TB και η τιμή του έχει οριστεί από την εταιρεία στα 300 δολάρια [226 ευρώ, με την τρέχουσα ισοτιμία].

Η ναυαρχίδα της Western Digital διαθέτει τέσσερα platters, καθένα από τα οποία φιλοξενεί 500GB δεδομένων. Ο σκληρός είναι εξοπλισμένος με 32MB cache, εξασφαλίζοντας έτσι ικανοποιητικό throughput. Ο θόρυβος κινείται στα επίπεδα των 26-29 dBA, ενώ η κατανάλωση κυμαίνεται μεταξύ 4 και 7,4, ανάλογα με τη δραστηριότητα.

Είναι γεγονός ότι οι ανάγκες σε αποθηκευτικό χώρο αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, κυρίως λόγω των αρχείων multimedia που προσφέρουν διαρκώς καλύτερη ποιότητα, με αντίκτυπο στον όγκο των δεδομένων. Οι τελευταίες έρευνες αποκαλύπτουν ότι οι σκληροί δίσκοι του 1TB έχουν μερίδιο αγοράς περίπου 10%, με αυξητικές τάσεις. Από αυτή την άποψη, είναι πολύ πιθανό να θεωρείται mainstream στο προσεχές μέλλον ένας σκληρός με χωρητικότητα 2TB.

Πηγή: e-pcmag.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s