ADSL μέτρηση ταχύτητας απο την hellas online

Posted: 31 Ιανουαρίου 2009 in Τεχνολογία, Point Of View
Ετικέτες: , , ,

Ένα εργαλείο που προσέθεσε η Hellas Online είναι η μέτρηση της πραγματικής ταχύτητας που απολαμβάνουν οι συνδρομητές της. Σκοπός της μέτρησης, είναι ο εντοπισμός προβλημάτων ταχύτητας στις γραμές των συνδρομητών.

Για να δούμε όμως τι ακριβώς κάνει το ADSL Speed Test της hol ;

Ανοίγετε μια σελίδα του πλοηγού σας και στο address bar γράφετε http://speedtest.hol.gr πατάτε εκκίνηση και μετά από λίγα δευτερόλεπτα που διαρκεί το test ενημερώνεστε για τις ταχύτητες Upstream και Downstream της σύνδεσης σας. Πρόκειται για πραγματικές ταχύτητες και όχι ονομαστικές. Το καλό στην περίπτωση που είστε συνδορμητής της hol είναι ότι  τα αποτελέσματα αυτά αφορούν σε σύνδεση TCP με κάποιον server της εταιρίας και όχι με κάθε site του ελληνικού ή παγκόσμιου internet και άρα έχετε σαφή εικόνα για την ταχύτητα σας..

Εαν λοιπόν τα αποτελέσματα σας είναι κοντά στην ονομαστική ταχύτητα  της γραμμής σας, τότε θεωρείστε πως απο πλευράς συνδεσιμότητας με τη hol, όλα είναι εντάξει. Αν τα αποτελέσματα τώρα της γραμμής σας είναι όπως της δικής μου εδώ και πολλούς μήνες, ειλικρινά δεν γνωρίζω πως λέγεται αυτό και το σημαντικότερο πως λύνεται αυτό αφού δεν είχα και πολύ τύχη με την τεχνική υποστήριξη της εταιρείας και έχω αποφασίσει να μην ασχοληθώ άλλο έως ότου λήξει η περίοδος για την οποία έχω υπογράψει ότι θα μείνω στο δίκτυο τους.

Μετά μάλλον θα φταίει ο ΟΤΕ που άλλαξα πάροχο. Προσέξτε για να μην νομίζετε ότι είμαι περίεργος, πληρώνω πακέτο για έως 24 mbps αλλά πόσα μου παρέχουν ;

adsl-results

ΟΚ συνήθως συγχρονίζω κάτι μεταξύ 5 και 6 mbit αλλά τώρα που ήθελα το screenshot για το post ειδατε ότι ο θεός δεν τους λυπήθηκε.

Σχολιάστε