Καλώς τες κι ας άργησαν: εμφανίστηκαν οι πρώτες φήμες στο Διαδίκτυο περί νέας γενιάς iPhone!

Posted: 2 Φεβρουαρίου 2009 in Τεχνολογία, Mac
Ετικέτες:

iPhone-08_w606 Δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστούμε ότι πριν από 1,5 χρόνο περίπου όταν διατέθηκε στην αγορά το iPhone, το πρωτοποριακό gadget από την Apple που εκτελεί και χρέη κινητού τηλεφώνου, έφερε τα πάνω – κάτω στη βιομηχανία. Πολλές εταιρείες το μίσησαν και ανεπιτυχώς δοκίμασαν να υποβαθμίσουν την αξία του, εν τούτοις ακόμα περισσότερες εταιρείες (προσπάθησαν) να το μιμηθούν.

Φυσικά καμία «απομίμηση» (δηλαδή οι πολυάριθμοι κινεζικής προελεύσεως κλώνοι) ή ακόμα και μοντέλα κινητών τηλεφώνων με «παρόμοιες» δυνατότητες, δεν έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν το απαράμιλλο λειτουργικό περιβάλλον του, ούτε και τις δυνατότητές του.

Βέβαια όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι το iPhone είναι το «Άγιο Δισκοπότηρο», γιατί έχει και τα αρνητικά του, όπως αρκετοί χρήστες έχουν δηλώσει. Λογικά λοιπόν, εδώ και μήνες στο καταναλωτικό κοινό υπάρχει μια υποβόσκουσα επιθυμία για ένα νέο μοντέλο iPhone, με βελτιώσεις στα (λίγα, ομολογουμένως) αδύναμα χαρακτηριστικά του (ενδεικτικά να αναφέρουμε την κάμερα με τα απαράδεκτα λίγα MPixels). Πλέον, οι πρώτες ενδείξεις για ένα iPhone νέας γενιάς έκαναν την εμφάνισή τους στο Internet, προς τέρψη όλων όσων «διψούν» για ένα νέο μοντέλο με τις ελπίδες τους για αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά να έχουν φουντώσει.

Όσοι διαθέτουν ένα iPhone, θα παρατήρησαν την πρόσφατη αναβάθμιση που δέχτηκε η συσκευή τους στο ενσωματωμένο λογισμικό της (αγγλιστί: firmware). Μέσα λοιπόν σε αυτό, βρίσκονται οι πρώτες ενδείξεις για το νέο μοντέλο. Χωρίς να μπούμε σε «κομπιουτερίστικες» λεπτομέρειες, μέσα σε ένα αρχείο του νέου firmware, αναφέρεται καθαρά το «iPhone2,1», υποδεικνύοντας ότι το νέο iPhone είναι καθ’ οδόν. Βλέπετε η «μαμά» Apple, συνηθίζει να προλογίζει τις νέες συσκευές της με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή με τέτοιες «κρυμμένες» αναφορές μέσα σε αρχεία του λογισμικού. Επί παραδείγματι έτσι έχει πράξει όταν βγήκε το iPhone 3G, το οποίο είχε κωδική ονομασία «iPhone1,2» ενώ το προηγούμενο (άνευ 3G) είχε την «iPhone1,1», αντίστοιχα και στη συσκευή «iPod Touch», η μετάβαση από το «iPod 1,1» στο «iPod2,1» πρόσθεσε στην συσκευή ένα ηχείο, έλεγχο για την ένταση του ήχου, υποστήριξη για μικρόφωνο και ένα αρκετά πιο γρήγορο κεντρικό επεξεργαστή (CPU). Ο τελευταίος για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι ο βασικός «εργάτης» μέσα στη συσκευή, ο οποίος σχεδόν χειρίζεται (επεξεργάζεται) τα πάντα και το πόσο «γρήγορα» κάνει τις επεξεργασίες του μεταφράζεται, σε πιο γρήγορη απόκριση της συσκευής στους χειρισμούς μας.

Παράλληλα με την καταχώρηση του «iPhone2,1» σε ένα αρχείο του firmware, υπάρχουν και άλλες ήδη γνωστές παράμετροι, που αρκούν για να εκστασιαστούν όλοι οι χρήστες (και οι υποψήφιοι βεβαίως) του iPhone. Ήδη η Apple έχει συστήσει μια ομάδα τον τελευταίο χρόνο η οποία σε συνεργασία με την εταιρεία Imagination Technologies, θα δημιουργήσουν CPUs με πολλαπλούς πυρήνες (με απλά λόγια, συμπτυγμένοι και σμικρυμένοι CPUs σε «συσκευασία» ενός) καθώς και επεξεργαστές γραφικών (Graphics Processing Unit – GPU) επίσης με πολλαπλούς πυρήνες. Φαντάζεστε λοιπόν ότι μιλάμε πλέον, για τρομερή υπολογιστική δύναμη σε συσκευή μεγέθους μιας παλάμης, συνοδευομένη από -ίσως- το καλύτερο περιβάλλον και λογισμικό που διαθέτει αυτήν τη στιγμή κινητό τηλέφωνο (και όχι μόνο) στον πλανήτη. Ίδωμεν…

zougla.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s