Ένας χρόνος με Mac

Posted: 8 Φεβρουαρίου 2009 in Mac
Ετικέτες: , , , ,

MacBook-Black-10.4

Σήμερα λοιπόν έκλεισε ένας ολόκληρος χρόνος συμβίωσης με αυτό το θαυμάσιο μηχάνημα με το μήλο στην πλάτη. Δείτε τι έγραφα προ ενός έτους όπου και το απέκτησα. Όπως καταλαβαίνετε από τα … κοσμητικά επίθετα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με αυτό, τόσο που πλέον αποφάσισα ότι δεν χρειάζομαι τα Windows σε αυτό το μηχάνημα, παρόλο που ακόμη υπάρχει ένα partition με XP SP3 εγκατεστημένο.

Αυτόν τον χρόνο λοιπόν έγιναν διάφορες αλλαγές στον «Μάκη» μεταξύ αυτών ήταν η αλλαγή μνήμης με στόχο την αύξηση της , η αλλαγή σκληρού δίσκου, η αναβάθμιση λειτουργικού στο τρέχων 10.5 (λέγε με Leopard) ενώ έχει εκτιμηθεί δεόντως η φορητότητα και η αυτονομία του καθώς και η ευκρίνεια της οθόνης του. Από την άλλη η κάρτα γραφικών του, όταν σκέφτομαι να αγοράσω κάποιο παιχνίδι είναι ο περιοριστικός παράγοντας που με έχει κάνει να το έχω αυστηρά για business.

Η εμπειρία που απέκτησα ήταν πολύπλευρη και αφορούσε από την απλή αντικατάσταση εφαρμογών των Windows με αντίστοιχες για το Mac OS για σχεδόν οτιδήποτε εκτός από torrent downloads, αφού την «βρώμικη» δουλειά την κάνει το PC, μέχρι και την … μικρή εγχείρηση που του έκανα για αλλαγή σκληρού δίσκου με έναν μεγαλύτερο. Η αλλαγή ομολογώ ότι συνοδεύτηκε από την εντυπωσιακή επιστροφή των δεδομένων μου χρησιμοποιώντας το Time Machine το οποίο πράγματι κάνει άριστα ότι υπόσχεται! Τέτοια και άλλα πολλά συνέβησαν από την συμβίωση μου με το «Μάκη» κατά την διάρκεια του έτους τα οποία θέλω να σας μεταφέρω εδώ μέσα σε μορφή οδηγού για την διευκόλυνση όλων.

Τον τελευταίο καιρό ζαχαρώνω αυτό το αλουμινένιο Unibody νέο MacBook πιο πολύ γιατί διαθέτει κάρτα γραφικών πιο αξιόλογη παρά για οτιδήποτε άλλο, αλλά δεν το σκέφτομαι να τον αλλάξω τον Μάκη μου, εκτός και αν δεχθώ κάποια γενναία οικονομική προσφορά για αυτόν (προτάσεις δεκτές γίνονται εντός).

Σχολιάστε